Skip to content
Terug

Introductie ASICS Solution Speed FF 3

ASICS Men's Solution Speed FF 3 Tennis Shoes ASICS Men's Solution Speed FF3 Tennis Shoes

Afgelopen december introduceerde ASICS de Solution Speed FF 3 tennisschoenen, de nieuwe generatie van de populaire Solution Speed serie, gemaakt voor snelheid, flexibiliteit en comfort.

Zoals we van ASICS gewend zijn, brengt deze nieuwe generatie ook de allernieuwste technologieën met zich mee, om de performance van de producten te optimaliseren. Hieronder vind je informatie over wat er allemaal is veranderd ten opzichte van de voorgaande generatie, de Solution Speed FF 2:

  • PRECISION-SOLE™ technologie is toegevoegd aan de schoenen, voor een verbeterde blend van grip en flexibiliteit.
  • Het materiaal van de bovenkant van de neus is vervangen door flexibele, geweven mesh. Hierdoor wordt de schoen lichter en heeft deze een comfortabelere fit. Bovendien bevordert dit het ademende vermogen van de Solution Speed FF 3.
  • De bestaande SPEEDTRUSS™ technologie van ASICS is verder ontwikkeld, waardoor de flexibiliteit en snelheid die jij ervaart verbeterd zijn ten opzichte van de vorige generatie Solution Speed.
  • Vanaf deze introductie, heeft ASICS besloten om transparant te zijn over de totale CO² uitstoot die gegenereerd wordt per geproduceerd paar Solution Speed FF 3 schoenen. Hierdoor proberen ze de uitstoot over de gehele productieketen te verlagen om op deze manier bij te dragen aan een betere toekomst.

Deze schoenen hebben zich in korte tijd weten te vestigen in het professionele circuit, met vertegenwoordigers als Alex de Minaur en Belinda Bencic, maar ook onder de recreatieve tennissers die zoeken naar een lichte, flexibele tennisschoen is de Solution Speed FF 3 een populaire keuze.

Belinda Bencic in actie in de ASICS Solution Speed FF 3.

Wat vinden wij zelf van de Solution Speed FF 3?

Tijdens onze trainingsessies met Team Tennis Only hebben we deze schoenen getest op verschillende eigenschappen. Onze persoonlijke bevindingen gebundeld, worden hieronder besproken.

Pasvorm

De ASICS Solution Speed tennisschoenen stonden al jaren bekend om hun aansluitende pasvorm en wij ervaren dat bij deze nieuwe generatie dan ook niet anders. De schoenen zitten netjes om de voet heen, waardoor je met vertrouwen over de gehele tennisbaan beweegt. Gezien er ook collega’s zijn binnen ons team die een bredere pasvorm nodig hebben, was de Solution Speed FF 3 natuurlijk niet voor iedereen geschikt. Let daarom altijd goed op welke pasvorm jij nodig hebt!

Snelheid

Doordat deze schoenen erg licht zijn (313 gram bij heren EU maat 42,5), voelde het bewegen over de baan ook heel natuurlijk. In vergelijking met bijvoorbeeld de Gel-Resolution 9 van ASICS - een iets zwaarder model gemaakt voor maximale zijwaartse stabiliteit - gaf het dragen van de nieuwe Solution Speed een extra gevoel van lichtvoetigheid.

Stabiliteit

Qua stabiliteit scoorde de Solution Speed FF 3 bij ons wisselend, afhangend van het voetenwerk van de speler die de schoenen droeg. Doordat er minder rubber gebruikt is aan de buitenkant van deze nieuwe generatie Solution Speed ten opzichte van de voorgaande en dit vervangen is door zachter, flexibeler mesh materiaal, merkten wij dat de zijwaartse stabiliteit hier iets onder leed.

Opmerking: Weet jij van jezelf dat je stabiliteit nodig hebt? Dan is een ander model wellicht beter geschikt voor jou.

Flexibiliteit

Tegelijkertijd biedt het vervangen van het rubber door mesh materiaal ook voordelen, vooral te merken aan de flexibiliteit van de schoenen. In combinatie met de verbeterde SPEEDTRUSS™ technologie, resulteerde dit in de gewenste wendbaarheid en snelheid om de gehele baan te bestrijken.

Comfort

Door de aansluitende pasvorm zit de schoen relatief strak om je voet. Toch vonden wij dat het comfort goed behouden bleef. Het mesh materiaal aan de zijkant en bovenkant van de Solution Speed FF 3 is vrij zacht en flexibel, waardoor je tijdens het bewegen weinig restrictie merkt.

Ben jij benieuwd of deze schoenen bij jou passen?

Inmiddels zijn er al meerdere kleurstellingen uitgebracht van ASICS’ nieuwe tennisschoen voor snelheid, flexibiliteit en comfort. Zowel voor Dames als voor Heren. Ontdek de collecties via onderstaande links:

DamesHeren

Delen met Vrienden