Skip to content
Terug

Wilson Lanceert RF Collectie

WIlson RF Tennis Collection

Wilson heeft een opwindende nieuwe ontwikkeling in tennis onthuld: een gloednieuwe racketfamilie die is ontworpen in samenwerking met de legendarische Roger Federer. De RF 01-rackets putten uit de ongeëvenaarde expertise en kennis van de Zwitserse Maestro over het spel.

Het partnerschap tussen Roger en Wilson heeft een complete collectie als resultaat. En het goede nieuws is: deze RF 01 collectie is vanaf nu wereldwijd beschikbaar.

Collectie

Het RF x Wilson assortiment bestaat uit tennisrackets, -tassen en accessoires. Met betrekking tot de rackets, zijn er drie verschillende modellen geïntroduceerd: de RF 01 Pro, RF 01 en RF 01 Future. Deze frames - met 98 sq in racketbladen - hebben, respectievelijk, gewichten van 320 gram, 300 gram en 280 gram om tennissers van allerlei spelniveaus een toegankelijke optie te bieden.

Ook als het gaat om tassen zijn er meerdere keuzes. Voor de spelers die slechts hun racket en wat kleine accessoires meenemen naar de baan, bestaat de RF Racket Cover. Terwijl er voor de absolute fanatiekelingen, de RF Tournament 15 Racket Tennis Bag op de markt is gebracht. Iedere tennisser wiens eisen hiertussen vallen, zullen ook een geschikte tas kunnen vinden die voldoet aan hun verwachtingen. De collectie bevat namelijk ook tennistassen voor 9 rackets en voor 6 rackets. Als laatste is er zelfs een RF rugzak ontworpen.

Voor de nieuwe RF 01 rackets, zijn bijbehorende basisgrips geproduceerd. Op de RF 01 Pro modellen zit standaard een RF Leather bruine basisgrip, waar de overige, iets lichtere modellen uitgerust zijn met de nieuwe RF Cushion Aire Smooth in het bruin. Voor spelers die graag een demper gebruiken, zijn de nieuwe RF dempers geïntroduceerd.

Hoe spelen de RF 01 tennisrackets?

Allereerst is het natuurlijk gepast om te benoemen dat de rackets ontwikkeld zijn in samenwerking met Roger Federer. Hij heeft er dan ook mee gespeeld, om zijn bevindingen te delen met Wilson en waar nodig gezamenlijk aanpassingen door te voeren. De ideëen achter deze nieuwe frames zijn als volgt: Ten eerste is het de bedoeling dat de rackets, door het innovatieve SABR framedesign, snel manouvreerbaar zijn. Verder staan de eigenschappen stabiliteit, precisie en gevoel hoog in het vaandel. Dit alles met als doel om een veelzijdig racket te bieden aan creatieve spelers die houden van snel, agressief, doch gevoelig en drukvol tennis, net als de Zwitserse legende.

Roger Federer test de Wilson RF 01

Onze Bevindingen

Ook wij hadden het voorrecht om alle drie de modellen te testen, voordat de RF 01 rackets op de markt kwamen. Dan rijst de vraag natuurlijk, wat wij ervan vonden?

Een van onze bevindingen was dat de trend van bredere frames van Federer rackets over de laatste jaren, zich wederom heeft doorgezet. Evenals dat de racketbladen een fractie vergroot zijn. Tijdens het spelen merkten wij dat deze eigenschappen, in combinatie met het snel wendbare frame, leiden tot een gezonde en door ons gewaardeerde combinatie van power en stabiliteit, terwijl gevoel en controle relatief goed behouden bleven.

Wilson RF Lineup

Welke modellen zijn er?

De onderlinge verschillen tussen de RF 01 Pro, de reguliere RF 01 en de RF 01 Future zijn met name te wijden aan de bijbehorende samenstellingen van gewicht en balanspunt. Op de baan werden deze verschillen duidelijk, mede doordat leden van Team Tennis Only met wisselende speelstijlen en niveaus, ook een duidelijk verdeelde voorkeur gaven, verspreid over de drie modellen. Terwijl de eerdergenoemde ervaringen van power, gevoel en controle, relatief gelijkwaardig beoordeeld werden, was het grootste en meest duidelijke verschil tussen de drie frames wel de stabiliteit. Hier gold - naar verwachting - dat hoe zwaarder het racket, hoe stabieler deze aanvoelde.

Wij zijn enthousiast geworden om de nieuwe RF 01 rackets uitgebreider te gaan testen, om hier een zo goed mogelijk beeld over te vormen. Zodat wij iedereen van een Tennis Only waardig advies kunnen voorzien. Ben jij zelf ook benieuwd geworden naar hoe ze spelen? Dan ben je uiteraard van harte welkom om een demoracket te komen halen in onze winkel in Rotterdam, of online te bestellen (voor klanten met een bezorgadres in Nederland of België).

Wilson RF

Delen met Vrienden